Zo optimaliseer je jouw accountmanagement

Accountmanagement: ‘Het strategisch inzetten van middelen om de relatie tussen het bedrijf en de klant te behouden en te verbeteren om een zogenoemde win-winsituatie creëren.’

Volgens het woordenboek is een accountmanager de schakel tussen het bedrijf en de verschillende accounts; een ontzettend waardevolle positie waar voor veel bestaande bedrijven nog wat te winnen valt. Dat is helaas waar het in de praktijk nog vaak misgaat in accountmanagement. Wij hielpen een verscheidenheid van organisaties bij de overstap naar data-gedreven accountmanagement en hiermee optimaal rendement te behalen uit hun teams. Hoe? We vertellen het je graag.

Effectief accountmanagement 

Vaak wordt er gewerkt met de traditionele aanpak: eens in de zoveel tijd bepalen de accountmanagers zelf welke winkels, klanten of accounts worden bezocht. Een prima proces, maar niet bepaald efficiënt. Er zijn verschillende manier om je rendement op korte termijn te verhogen, maar dat vraagt om strategisch en effectief accountmanagement. Hier komen wij om de hoek kijken.

Zo doen wij dit 

Door de huidige cijfers te analyseren en onszelf een aantal vragen te stellen, kunnen wij bepaalde conclusies trekken. ‘Welke omzet is er? Waar komt die vandaan? Hoe is deze omzet opgebouwd? Welke trends zien wij? Hoe verhoudt deze omzet zich tot de klantcontacten van de accountmanagers?’ Deze analyse zorgt ervoor dat wij de juiste conclusies kunnen trekken en daarmee de processen binnen accountmanagement kunnen optimaliseren.

Data-gedreven accountmanagement

Bij Forwardis zijn wij in staat om de transitie te maken van de traditionele vormen van accountmanagement processen naar data-gedreven accountmanagement. Hiermee kunnen alle accountmanagers effectiever werken en stellen wij hen in staat om hun rendement aanzienlijk te verhogen. Door deze processen te optimaliseren aan de hand van al bestaande data verhoog jij de omzet in de winkel, franchise of detailhandel.

Wil jij ook de omzet vergroten in jouw winkel? Of wil je dat wij eens meekijken bij jouw accountmanagement processen? Neem dan gerust contact met ons op, wij kijken graag met je mee.

Is jouw startupOnze volgende uitdaging

  • Ferry Bouzidi

  • Directeur

Ken je een startup idee dat bij ons past?

Wij accepteren op dit moment nieuwe opdrachten. En belonen onze tipgevers, agenten, affiliates en andere aanbrengers voor het aanbrengen van nieuwe opdrachten.

Samenwerken?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap