Financiering in de startfase van je bedrijf

In de startfase, of startupfase, van je bedrijf heb je laten zien dat je idee haalbaar is. Het bedrijfsplan uit de conceptfase staat en je hebt je eerste investeringen gebruikt om je onderneming te starten. In de startupfase ben je net begonnen met je bedrijfsactiviteiten; je hebt nog geen of minimale inkomsten, maar potentiële hebben wel aangegeven bereid te zijn jouw product of dienst te testen of te kopen, als dat er al is. In deze fase zijn er nieuwe mogelijkheden tot financiering die je bedrijf een vliegende start kunnen geven.

Financieringsbronnen voor bedrijfsontwikkeling 

Veel startups maken gebruik van angel investeringen. Deze ‘business angels’ zijn veelal geïnteresseerd in beginnende bedrijven die innovatief zijn en een hoog groeipotentieel hebben. Angel investeerders zijn zelf ondernemer (geweest) en dragen, naast hun investering, bij met wijze raad aan startende ondernemers.

Risico’s voor investeerders 

Je hebt de mijlpalen uit de conceptfase bereikt, waardoor het in de startupfase lager is voor investeerders. Je hebt een duidelijk plan staan, je ontwikkelt je product of dienst, of hebt deze al, en er zijn potentiële klanten. Je hebt de financieringsbehoefte voor de startupfase vastgesteld. Nu is het nog zaak je investeerders te overtuigen van het groeipotentieel van je onderneming.

Financieringsverwachtingen 

Je laat je potentiële investeerders zien dat je hun geld in de opstartfase gebruikt voor de ontwikkeling van een levensvatbaar product. Je beschikt in deze fase over een product of dienst die kan worden getest. Je stelt een realistisch marketingplan op om je product daadwerkelijk te lanceren en te verkopen. In de startupfase streef je met je bedrijf een omzet van ongeveer 1 miljoen euro na.

Is jouw startupOnze volgende uitdaging

  • Ferry Bouzidi

  • Directeur

Ken je een startup idee dat bij ons past?

Wij accepteren op dit moment nieuwe opdrachten. En belonen onze tipgevers, agenten, affiliates en andere aanbrengers voor het aanbrengen van nieuwe opdrachten.

Samenwerken?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap