Durfkapitaal: financiering van een startup in gevorderde fase

Sommige investeerders richten zich op investeringen in een latere bedrijfsfase. Dit wordt gedaan om een grotere doelgroep aan te trekken via een aandelenconstructie.  Hier vertellen we je hoe durfkapitaal betrekking heeft op jouw startup in de gevorderde fase.

Financieringsbronnen: risicokapitaalinvesteringen 

Sommige fondsen en investeerders zijn gespecialiseerd in acquisitie, ommekeer of herfinanciering van bedrijven die zij als aantrekkelijke investeringsmogelijkheden beschouwen. Als alternatief wordt er geïnvesteerd om bedrijven te helpen een ander bedrijf over te nemen, om groter te worden, of om investeerders en oprichters uit te kopen. 

Risico’s 

In de gevorderde fase is jouw bedrijf gegroeid in omzet en in de relaties met klanten en leveranciers. Hierdoor is het risico van een investering flink verlaagd. Er blijven echter risico’s bestaan met betrekking tot concurrenten, de verkoop van producten en diensten en de markt waarin je bedrijf zich bevindt. 

Verwachtingen 

Naast wetgeving en andere voorschriften, heeft elke aandelenmarkt (bijvoorbeeld AEX of NASDAQ) minimale financiële vereisten voor particuliere bedrijven die hun eerste openbare aandelenaanbod zoeken. 

Investeerders en verzekeraars die helpen bij openbare aandelen ontwikkelen een lijst met financiële criteria voor bedrijven waarmee ze willen samenwerken. Deze lijst verandert afhankelijk van de gezondheid van de beurs en aandelenmarkt. De criteria zijn te vergelijken met die van de aandelenmarkten en omvatten een minimale doelwaarde en vereisten aan de winstgevendheid van je onderneming. Per type bedrijf verschillend.

Is jouw startupOnze volgende uitdaging

  • Ferry Bouzidi

  • Directeur

Ken je een startup idee dat bij ons past?

Wij accepteren op dit moment nieuwe opdrachten. En belonen onze tipgevers, agenten, affiliates en andere aanbrengers voor het aanbrengen van nieuwe opdrachten.

Samenwerken?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap