Transitie naar data-gedreven accountmanagement

Anviri Cosmetics is een distributeur van cosmeticaproducten in het middensegment van de markt. Dit bedrijf vertegenwoordigt merken zoals OGX, Maui Moisture en Kiss Nails. Deze producten zijn alom verkrijgbaar bij bekende drogisterijketens als Etos en Kruidvat.

De vraag: ‘hoe optimaliseren wij het proces van ons accountmanagement?’

Om deze drogisterijen maximaal te ondersteunen worden de winkels met regelmaat bezocht door accountmanagers van Anviri. Tot begin 2020 werd hierbij gewerkt met een traditionele aanpak. Daarbij werd door accountmanagers zelf bepaald welke winkels op een dag werden bezocht. Dit is een werkend maar inefficiënt proces. Forwardis werd door Anviri betrokken bij het verbeteren van dit proces.

De oplossing voor effectief accountmanagement

Wij hebben ruwe (niet geconsolideerde) data, in samenspraak met de financiële afdeling van Anviri, vertaald naar kwalitatieve informatie. Na een uitgebreide analyse concludeerden wij samen met de directie van Anviri dat het mogelijk was om een transitie te maken naar een meer data-gedreven aanpak. Hierbij hebben wij het winkelbezoek afgestemd op omzet, bestelfrequentie en patroonveranderingen.

Om deze transitie te bewerkstelligen werkte het projectteam van Forwardis gedurende de transitieperiode nauw samen met het verkoopteam van Anviri. Dit stelde ons in staat om binnen 12 weken samen met de organisatie de gewenste transitie naar data-gedreven accountmanagement te maken.

Langdurig samenwerken

Sinds de integratie van de data-gedreven aanpak is de efficiëntie van de accountmanagers significant toegenomen. De samenwerking is daarmee pas net gestart. “De weg is nu vrij om te gaan groeien en optimaliseren. Aan de hand van de roadmap kunnen we ons richten op het behalen van de gestelde doelstellingen. Daarbij willen we zowel in de breedte als de diepte groeien,” aldus Vincent Lubbers, directeur en oprichter van Anviri Cosmetics.

Wil je dat wij meekijken naar het proces binnen jouw bedrijf? Wij helpen graag om jouw accountmanagement naar een hoger level te brengen. Neem contact met ons op via de contactpagina, dan nemen we snel contact met je op.

Aan de slag

Is jouw vraagstuk onze volgende uitdaging?

Praat erover met Ferry.

Kantoren

Marktstraat 5
2411 BE Bodegraven

 

Pekstraat 2
8211 AB Lelystad

Contact

0172 26 30 30
hallo@forwardis.nl

Socials

Volg via Instagram
Volg via Linkedin