Hoe vind en beoordeel je een investeerder voor je Tech startup?

Het vinden van de juiste investeerder voor jouw startup is nog een flinke klus. Allereerst bepaal je of externe investeringen überhaupt wel de strategie voor jou en je onderneming zijn. Daarna bepaal je hoeveel geld je onderneming nodig heeft op basis van je financieringsplan. Realiseer je dat elke investeerdersgroep of fonds een unieke focus heeft.

Eerste screening van investeerders  

Je begint met het doorlichten van je potentiële investeerders. In het vroege stadium van je onderzoek identificeer je bedrijven of personen die mogelijk kunnen bijdragen aan jouw financiën. Je let hierbij op of ze hebben geïnvesteerd in jouw doelsector. Vervolgens bekijk je of de investeerder past bij de ontwikkelfase van jouw bedrijf. Uiteraard is het belangrijk om te letten op het investeringsbedrag: komt dit overeen met het bereik van je financieringsronde? Veel investeerders in een vroeg stadium van je onderneming geven de voorkeur aan lokale investeringen. Kijk daarom naar investeerder binnen één tot twee uur reisafstand. 

De ideale investeerder van je startup identificeren  

Na de eerste screening van potenitële investeerders maak je een verdiepingsslag. Neem bij het onderzoeken van een specifieke investeerder bijvoorbeeld contact op met adviseurs en andere ondernemers die rechtstreeks met de belegger hebben samengewerkt. Zo weet je of jouw investeerder betrouwbaar of geschikt voor jouw bedrijf is. Je wilt een belegger die:  

  • Uitgebreide zakelijke ervaring heeft met startups en kennis van de doelsector voor je onderneming; 
  • Andere investeringen heeft die een toevoeging zijn aan jouw bedrijf; 
  • Een samenwerkingsbenadering heeft en aantoont om oprichters te helpen de aantrekkelijkheid van je bedrijf te vergroten en het bedrijf op te bouwen; 
  • Een sterk netwerk heeft met de mogelijkheid om de gaten in je businessplan op te vullen (bijvoorbeeld om managementteam, bestuur en adviseurs op te bouwen in een vroeg stadium); 
  • Is bereid tijd, vaardigheden en geld te investeren; 
  • Is goed verbonden in de beleggingsgemeenschap; 
  • Een solide en betrouwbare staat van dienst heeft in het leiden of realiseren van beleggingsdeals; 
  • Een geschiedenis van succesvol bouwen aan en afsluiten van bedrijven heeft met sterke netwerken voor bedrijfsontwikkeling voor je onderneming.

Investeerders zullen deze criteria ook gebruiken om nieuwe kansen te evalueren. Ontdek zoveel mogelijk over potentiële investeerders om de beste aanpak te maken. 

Is jouw startupOnze volgende uitdaging

  • Ferry Bouzidi

  • Directeur

Ken je een startup idee dat bij ons past?

Wij accepteren op dit moment nieuwe opdrachten. En belonen onze tipgevers, agenten, affiliates en andere aanbrengers voor het aanbrengen van nieuwe opdrachten.

Samenwerken?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap