Alles over corporate startups

Voor grote organisaties is innoveren vaak lastig. Vanwege de bestaande activiteiten die het bedrijf hebben gemaakt tot wat het nu is kan een corporate organisatie vaak niet zo flexibel zijn als een start-up. Of toch wel? In dit dynamische artikel we alles wat te maken heeft met corporate startups anno 2021.

Ook doen we het net een beetje anders. We zouden natuurlijk termen als innovatie-ecosysteem en herkalibratie kunnen gebruiken. Maar zo zijn we niet. We houden het liever praktisch. Impact maken door gewoon te doen noemen we dat.

  1. Inleiding
  2. Wat is een corporate startup?

Coporate startups: een korte inleiding

Er zijn zo veel goede ideeën in de wereld. En waarschijnlijk geldt dat ook voor de branche waarin jij actief bent. Maar hoe test je een disruptief idee binnen een organisatie die toch het beste te vergelijken is met een olietanker?

Op dat moment hang je als organisatie bij voorkeur een speedboot naast de olietanker en ga je op onderzoek uit. Project afgerond? Dan stap je met boot en al weer aan boord bij de olietanker. Een corporate startup is zo’n speedboot.

Wat is een corporate startup?

Een corporate startup is een buiten het kernproces geplaatste afdeling van een organisatie die als primaire doel heeft één of meerdere hypotheses te toetsen. De hypothese is meestal een product markt combinatie en het toetsen gebeurt veelal middels experimenten en assumpties.

Doordat corporate startups in het begin alleen gericht zijn op het testen van hypotheses zijn het bedrijven waar alleen de minimaal vereiste processen en producten worden ontwikkelt. Dat zorgt voor doelgerichtheid gedurende het gehele proces.

Is jouw startupOnze volgende uitdaging

  • Ferry Bouzidi

  • Directeur

Ken je een startup idee dat bij ons past?

Wij accepteren op dit moment nieuwe opdrachten. En belonen onze tipgevers, agenten, affiliates en andere aanbrengers voor het aanbrengen van nieuwe opdrachten.

Samenwerken?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap